Theater Jetzt

Theater Jetzt Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság
Székhely: 7623 Pécs, Rét utca 31.
Alapítás éve: 2016
Ügyvezető: Frank Ildikó Eszter

 

A színház története

A Theater Jetzt Nonprofit Kft. a 2018-ban jött létre azzal a céllal, hogy a német nyelvű kultúrát korosztálytól függetlenül minden érintett és érdeklődő számára elérhetővé tegye Magyarországon. Projektjeinket pályázatokból és különböző német és osztrák kulturális intézmények, egyesületek segítségével hozzuk létre (Budapesti Német Nagykövetség, Goethe Intézet, Osztrák Kulturális Fórum, Nikolaus Lenau Egyesület). Célunk, hogy előadásaink utaztatási és technikai megszorítások nélkül minden érdeklődőhöz eljussanak, ezért előadásaink mobilak, minimális technikai feltételekhez kötöttek, és kevés szereplősek.

Hisszük, hogy egy Magyarországon működő német nyelvű színház akkor áll igazán a német kultúra szolgálatában, ha német nyelven született, vagy kifejezetten német, osztrák, vagy magyarországi német tematikájú műveket visz színre, így ezt minden eddigi és elkövetkezendő produkciónkban szem előtt tartjuk. Kiemelkedően fontosnak tartjuk a német nyelvvel ismerkedő gyerekek beavatását, Bőröndmese sorozatunk kétnyelvű, interaktív darabjait a pedagógusok előszeretettel illesztik be foglalkozásaikba. Fontos gyerekprojektünk egy magyarországi német költők műveit megzenésítő, oktatásba beilleszthető anyag kiadása volt 2021-ben.

Felnőttek számára létrehozott előadásaink közül eddig legsikeresebb a Café Klimt, mely az Osztrák-magyar Monarchia végnapjaiban játszódó monodráma, valamint az Egye este Marlene Dietrich-hel, mely a díva életét dolgozza fel naplórészletekben, képekben és természetesen dalokban. Az, hogy 2019-ben 76 előadásunk volt az ország különböző pontjain, megerősített minket abban, hogy tevékenységünkre komoly igény van.

Jelentősebb előadások

Café Klimt
Marlene Dietrich
Sophie Scholl
Aktuális műsor

Sajtóválogatás

„Értékteremtő munka után köszönhetek el”
Tolna Megyei Hírportál, 2017. december

Frank Ildikó – A kis boszorkány
Frank Ildikó – A kis boszorkány című egyszemélyes előadással készült a Wunderbar Fesztiválra. A programot a VUK, vagyis az Egyesület a Magyarországi Német Gyerekekért szervezte azért, hogy a gyerekek így is tanulják a német nyelvet, és összekapcsolják a hallottakat a látottakkal.
Pannon Televízió, 2022 . április

Hogy érzi magát? – Frank Ildikó interjú
Vasárnapi Hírek, 2020. április

Videoarchívum

Valeria Koch: Jenseits
Önarckép - Frank Ildikó - Tolnatáj Televízió
Vissza
"A színház mindenekelőtt az élet. Ez az elengedhetetlen kiindulási pont, és igazából csak az érdekelhet bennünket, ami az élet része, a szó lehető legtágabb értelmében. A színház az élet. Ugyanakkor nem mondhatjuk azt, hogy nincs különbség az élet és a színház között."