Lotz Katalin

1977-ben született Budapesten. Kisgyermekkorát Ózdon töltötte, ének-zene tagozatos általános iskolába járt, nemzetközileg elismert gyerekkórusban
énelekelt. A család 1992-ben Budapestre költözött. A Városmajori Gimnázium német tagozatán érettségizett. Ezt követően újságíróiskolába járt, majd az International Business School – Budapest angol nyelvű gazdáskodási szakán szerzett közgazdász diplomát 2002-ben. Szakmai pályafutását Münchenben kezdte el. Színész végzettségét is ebben a városban szerezte az Arthemis Schauspielschule-ban 2006-ban. 2007-től a Magyarországi Német Színház társulatának tagja, 2017-től pedig igazgatója. Két gyermekével és férjével Szekszárdon élnek. Hobbija a zenélés, a Szekszárdi Gitárkvartett-nek 10 éve állandó vendége.

Vissza
"A színház mindenekelőtt az élet. Ez az elengedhetetlen kiindulási pont, és igazából csak az érdekelhet bennünket, ami az élet része, a szó lehető legtágabb értelmében. A színház az élet. Ugyanakkor nem mondhatjuk azt, hogy nincs különbség az élet és a színház között."