Kollatos Fotios

Kollatos Fotios Magyarországon,Budapesten született. Középiskolai tanulmányait a Vörösmarty Mihály Gimnázium dráma tagozatán végezte. Fiatal korában több éven keresztül meghatározó tagja volt a Neaniki Szkini Görög Nenzetiségi Színháznak. Felvételt nyert Thessalonikiben az Andreas Voutsinas Színművészeti Főiskolára, ahol színész diplomát szerzett. Athénban a Kapodistriako Egyetem filológia szakán a görög nyelv,mint idegennyelv kurzusát kimagasló eredménnyel végezte el. Színészi pályafutását Görögországban Thessalonikiben és Athénban kezdte el, majd Budapesten szabadúszó színészként folytatta. 2015-ben a Magyarországi Nemzetiségek Színházi Társulat tagja. 2017- ben az Amfitheatro Görög Nemzetiségi Színház alapítója és vezetője.

Az Amfitheatro Színház, mint a magyarországi görög színjátszás egyedüli tovább folytatója elkötelezett a görög nyelvi kultúra életben tartására. Ezt a célját szem előtt tartva a színház és drámapedagógia tevékenységében sajátos módon ötvözi az ógörög kultúra értékeit. Szándéka, hogy a hagyományokat egy olyan összművészeti, modern felfogású színházi szemléletben egyesítse, melynek értékrendje a gyermekkortól a felnőttkorig fenntarthatja és szolgálhatja, nem csak a magyarországi görög színjátszást.

Vissza
"A színház mindenekelőtt az élet. Ez az elengedhetetlen kiindulási pont, és igazából csak az érdekelhet bennünket, ami az élet része, a szó lehető legtágabb értelmében. A színház az élet. Ugyanakkor nem mondhatjuk azt, hogy nincs különbség az élet és a színház között."