Frank Ildikó

2000-ben szerzett színművész diplomát a Temesvári Nyugati Egyetem német nyelvű színművészet szakán. A képzés ideje alatt is játszott már a temesvári német, magyar és román színházakban. Diplomája megszerzése után rögtön a szekszárdi Magyarországi Német Színházhoz szerződött, melynek egészen 2018-ig tagja, tizennégy éven keresztül pedig vezetője is volt.

2018-tól szabadúszó színművészként tevékenykedik, és működteti saját nemzetiségi színházát, a Theater Jetztet. Projektjeit Magyarországon működő német kulturális és érdekképviseleti szervezetek támogatásával hozza létre. Vendégművészként részt vesz a Pécsi Nemzeti Színház, a Pécsi Harmadik Színház, a Budapester Ensemble és a Magyarországi Nemzetiségi Színházi Társulat produkcióiban. Magyar, német és román nyelveken játszik, műfordítóként is ezen nyelveken tevékenykedik.

Vissza
"A színház mindenekelőtt az élet. Ez az elengedhetetlen kiindulási pont, és igazából csak az érdekelhet bennünket, ami az élet része, a szó lehető legtágabb értelmében. A színház az élet. Ugyanakkor nem mondhatjuk azt, hogy nincs különbség az élet és a színház között."