Cinka Panna Cígány Színház Új Bemutatója

Cinka Panna Cígány Színház Új Bemutatója

TAVASZVÁRÓK Csemer Géza: Zsendicekeresők című meséje nyomán Bábos tündér rege, egy felvonásban Ifjúsági és gyermek darab.

 

Bemutatónkat 2012. December 15.-én tartottuk a Rajkó Művészegyüttes Színháztermében.

Legközelebbi előadás 2013. Március 20. Vác

Az előadásról:

A mesebeli, Hahó, ország Kerek erdejében madarak gyülekeznek. Ide érkezik a fekete madárember, a Kárókatona is, aki azonnal az Erdők anyjának a dicséretébe kezd. Érkezik Sopánka, a se madár se ember bohóc asszonyság, aki az Erdők anyjának nagy híve és lelkes szolgálója.

Érzik mindnyájan a Tavasz jöttét, aki mint Erdők anyja meg is érkezik közéjük Kopár lepel álruhájában, és mint a leple alól előbújt Puli kutyaként szólal meg. Aztán megszólal Pintyőke a kismadár is, aki mindig Sopánka asszonyság tollai alatt fészkel, aztán Muki. a fabábu is életre kel szintén az Erdők anyjának lepléből bújva elő. és miután az Erdők anyjának megesik, a szíve éhségükön varázslatot tesz – kizsendíti a kopár erdőt. Gombák, bogyós gyümölcsök, áfonya, berkenye nő a fűből. – A CSODA LÁTTÁN a Kárókatona örömmel válik őrző-védővé, és mint megváltozott kap tulipán-rendet Az Erdők anyjától – és a többiekkel együtt a tavasz és a természet dicsőségét zengi. A kisgyerekeknek szóló előadást a színészek jelmezeiből elővarázsolt csaknem ember nagyságú fa és szőrbábuk is segítik. Így a három színész mellett egy kutya, egy madár és egy fabábu is megszólal. A természetrombolás elleni játék sok nyelvi, gondolati és pedagógiai elemmel gazdagíthatja a szórakozni vágyó gyerekeket, és az őket kísérő pedagógusokat szülőket.

0