Vasárnap indul a JELEN/LÉT fesztivál

Vasárnap indul a JELEN/LÉT fesztivál

Indul a Magyarországi Nemzetiségi Színházak Találkozója

JELEN/LÉT FESZTIVÁL

11 magyarországi nemzetiség 18 tagszínháza fogott össze az idei JELEN/LÉT Fesztivál érdekében. Valóban találkozónk a rangos nemzetiségi színházi műhelyek létéről szól, a hazai izgalmas jelen színházi csodáinak tükrében. Vasárnap kezdődik, és 6 napon át ad helyet a fesztiválnak a Magyarországi Szerb Színház, illetve a Merlin Színház. Emellett a Szerb Színház egyedi hangulatú fotó tárlattal köszönti az idén 15 éves bolgár Malko Teatro színházat.

A rendezvény célja, hogy ösztönözze, támogassa és fejlessze a magyarországi nemzetiségek anyanyelvű színjátszását, elősegítse kapcsolataik építését: egymás között, a magyar színházi szakmával és nemzetközi téren is. A JELEN/LÉT Fesztivál egyben lehetőséget nyújt arra, hogy a nemzetiségi színjátszás a “saját” nemzetiségi közönségen túl a nagyobb nyilvánosság előtt is bemutatkozzon, elfogadottá váljon.

A JELEN/LÉT Fesztivál jelzés értékű is. Mára elmondhatjuk, hogy hazai nemzetiségi színjátszásunk a jövő kapujába érkezett.

A fesztivált a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság támogatásával a Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetség Egyesület rendezi meg.

További infó: 06-20-274-1870, www.nemzetisegiszinhaz.hu

0